Bahan:
Cara:
- 800g beras pulut
- 1 tin santan
- 1 tsp garam
- daun pisang
- serunding ikan-see previous post
Cara:
- rendam pulut 4-6 jam. kukus separuh masak. siram dgn santan & garam.perap 15min.kukus lg sampai masak
- the rest, see pic below:
the making of pulut panggang
afternoon tea with aunty Jue & uncle Kama.
thx aunty Jue susah payah bawa daun pisang , beras pulut dari dublin. & tolong masak
thx aunty Jue susah payah bawa daun pisang , beras pulut dari dublin. & tolong masak
2 comments:
siti suka sangat inti ikan ni Jo. hehe... angin pulut dah lakss yg datang. Sejak nampak ctnik buat pulut ikan kering. Siti pun tadi dah mirowave pulut. jenguk dapur Jo pun ada pulut lagi besttt...
ni kan jo dah lama terinnggin..tgk u buat pulut panggan dulula.:)
Post a Comment