Bahan:
- Lapisan Bawah:
- 1 cawan tepung jagung-kurangkan 2 sudukecil
- 1 cawan gula
- 4 cawan jus pandan
- sengkuang cina,potong kecil-tak taruk
- Lapisan Atas:
- 1/2 cawan tepung jagung
- 4 cawan santan pekat + garam
tips from auntyJue. mummy godek sana godek sini. cam ok jer. tapi tak tau la cara sebenar macam mana?
what i did:guna kotak mancis utk mengukur. potong separuk daun pandan sebanyak 5x. yg hujung potong terus. pusing2 cam kasi bentuk kotak. camtumkan hunjug. staple. mummy guna daun pandan size tak lebar, jd ada lubang kat bawah. potong lebuhan daun pandan atau daun pisang utk tutp lubang.
2 comments:
kuih tako n kuih pelita sama ke tak??
vincent teoh : x sama laa..tepung pelita pakai daun pisang..n adunan pn x sama.
Post a Comment