makes 15-20 keping roti
Bahan:
20 ekor udang - 120gm
1 keping chicken breast - 100gm
1/4 bawang besar
1 bawang putih
1 biji telur
3 hiris halia
2 sb minyak bijan
1/2 serbuk lada putih
garam secukupnya
bijan secukupnya
- satukan semua bahan kecuali biji bijan, kisar hingga jadi paste yg lembut
- sapu atas roti hingga rata. tekan roti yg disapu paste atas pinggan berisi bijan. buat sampai habis.
- goreng dlm minyak banyak yg sederhana panas.
5 comments:
JO...yg ni sedap kan, i pernah buat duluuuuuuu (masa tu tatau lagi pasal tenet2 nih)...tapi kami buat cuma letak udang saja, pastu roti potong ala2 jejari....nampak u buat mcm nak buat laa..
kretipnyer k.jo! leh try nih! tk penah buat lagik! ehehehe
xjatuh ke bijan tu msa goreng kak? cantik je sume mlekat tu..sure sedap!!
mat, hana & nadwah:
paste tu tak habis pun..smalam jo goreng 4 kepign roti jer, utk berbuka. byk lagi paste tu lebih , jo simpan dlm freezer, nxt time nak makan, senang jer, cuma defrost paste tu. "WA", lekat elok je. tekan skit2 la..jatuh pun sikit2 jer..memang sedap...
jo...
you blog is really a life saver...skrg ni kalau tak tau masak just go to your blog and surf for recipes... pagi tadi tried out the toast..my kids and norman really loves it..
thanx jo
Post a Comment