Monday 14 April 2008

the name says it all

plant1600


plant2600

don't know = spider plant

plant care:
anthurium


-ixora javanica-

12 comments:

Dianne said...

cantik semua bunga tu yer,dyg xde tanam bunga ehehhe yg ada pun bunga kertas jer,tu pun mom in law punyer,keh keh

CtNik said...

huhu...wa manyak jeles la..wa munya munge...tarak kembang mcm kt kedai aa..wa sudah taruk baja,talak jln sgt...kembang tu kembang tp tak besar n tinggi esp tulip.tp wa nyer carrot,coming soon..

jo,
kasi tips tanam rosemary.ct dh beli benih dah tp lum tanam sb dlm packet tu ckp tanam april.maknanya dh leh tanam la ni.lama ke dia nk kuar btg?

jo ayee said...

DYANG..bunga kertas lg senang..tak yah baja..tak yah siram...:)

CTNIK...ayoo..lu beli size dwarf kot..patut la tak nak kembang cam kat kedai..rosemary beli yg dah dalam pasu la..semua beli dlm pasu..kecuali..sunflower..hehe..

Dianne said...

tp mmg jeles lah tgk bunga2 nih,kalo bela nanti kena jaga baik2,kang mati kesian plak

Mat Gebu said...

Jo..kalau tak silap mat pokok yg u tulis "don't know" tu, kalau tak silap kita panggil "spider plant", sebab nanti dia keluar macam tangkai panjang and ada anak pokok kat batang tu.. http://www.uniquespells.com/articles/images/spider-plant.jpg

jo ayee said...

DAYANG...yerla..kene la jaga..tapi seronok..bila tengok dia membesar & berbunga

MAT...thanks mat..nanti jo update..u r the best !!

ummi said...

Jo..cantiknyaaa sume bunga ni..wah itu lah keladi yg Jo cakap tu ek..cantik segar jek! Tgk pokok2 camtu, mst teringat hometown kan...Emm akak pun suka green plants, sejuk mata memandang..pagi2 nak pegi keje...cakap2 jap dengan pokok hehe....amik aura sikit..

sweetlilly said...

iskk jo..lawa2 pokok bunga hang.. SL kalau tanam bunga mesti tak jadi.. kata mak mentuaku.. tanganku panas... iskkkk...

Dianne said...

lagi2 nak komen nih,bunga tu mcm berkenan plak umah jo kan dah putih melepak nih,tambah plak ijo nyer adoi,meresap dalam kalbu,hehehe

CtNik said...

salam jo,

tak taula jo,ct beli kt kedai yg jual bulb bunga da.tak tau pulak,tumbuhnya kecik2 aje..nanti ada masa ct ambik gmbo.ke takes a few years nk kembang besar?ct nyer kesum 50-50....tp carrot dh maju ke depan da

jo ayee said...

DAYANG..jom la..klu dah suka tu..memang la dyng..klu time relax atas sofa..sambil minum tea..mata jo tak der pandang lain..klu tak tgk gelagat anak2..pandang pokon2 tu ler..

CTNIK..klu bulb selalunya 3-4 mth utk glowering kan..entah la jo tak reti gak..tanam carrot gak ker..
nk tgk la gambar...

.... Lia ... said...

HI Jo..long time not hearing from you...hmmm..i can imagine how beautifful your house....i like flowers also...nice garten...