Tuesday 15 April 2008

spring garden 2008 - betunas kembali

outdoorplant2
pic kat atas tu daddy's patch : dgn menggunakan pisau and spade daddy telah berjaya buat batas strawberry. kita punya daffodil berbunga 1 bulan lambat. sebab lama sangat perap bawang daffodil dlm rumah.


outdoorplant1
sugguh tak sabar nak tunggu rose ku berbunga kembali..

7 comments:

CtNik said...

salam jo,

beshnya sana da jual pokok anggur,sini lum jumpa lagik,maybe tgu mei kot.strawberry pun lum jual lagik..last year,tanam,tak idup sb tak buh atas tanah,no compost la.main tanam gitu jerk.blackcurrant ada jual.mesti bila kuar anggur besh kan...tak sabar tgu ur anggur kuar nih..

gardening kt ireland-Uk memang besh kan jo,sb cuaca tak sepanas msia,buat kerja keras pun,tak de peluh

jo ayee said...

ctnik..anggur tu jo beli last year..dah setahun..cam tu jerk..bentah bila nak berbuah agaknya..kat sana ada lidl kan..jo beli strawberry tu kat sana..rasanya dah habis kot..aggur tu pun jo beli kat lidl last year..cuba check site dia..tu la ..best tapi asyik berbperang ngan slug..heheh..

Dianne said...

heheeh best nyer tanam anggur,epal ada tak? bleh lah ctnik nyer mertua kirimkan utk dyg nanti,jo poskan kat dia.hehehe bleh gak merasa! hehe

Cik Siti Wan Kembang said...

rajinnn jer joo.. jeless tengok.

CTNIK said...

oo anggur kt lidl..ada2..tp tak pasan bila ntah dia kuar pasla pokok ni..tgu next week,promo apa.maybe ada kot sb dh spring.kita nk tangkap pokok strawberry.

jo,ada buh baja ke utk anggur,strawberry tuh?kwn ct buh baja,kuar bunga,sedap gilo..beli miracle go punya baja,power..sesuai dgn namanya.

Cik dyg,nk pokok ke buah?hehe

Mat Gebu said...

arghhhh...i jeles nihh, tgk pokok daffodil u tuuuuuu, kat sini ala2 pokok daffodil byk laaa.....tabik kat Ayee laah, rajin bergardening.....

jo ayee said...

mat..ala2 daffodil to bunga cam mana yer? jo tak pernah perasan lak ..