Bahan-bahan:
1 cawan gula pasir + 1 cawan air (dibuat gula hangus)
1 cawan tepung gandum + 2 tsp soda bicarbonate -ayak 3x
4 biji telur ayam
2 tbsp marjerin
1 tsp esen vanilla
1/2 cawan susu pekat manis
Cara-cara:
- Telur dipukul hingga betul-betul kembang.
- Marjerin dipukul hingga kembang di dalam bekas yang lain.
- Masukkan marjerin ke dalam bekas berisi telur dan pukul lagi hingga kembang.
- Masukkan esen vanilla, susu dan tepung. Pukul lagi hingga sebati.
- Akhir sekali masukkan gula hangus.
- Tuangkan adunan ke dalam acuan yang telah dilenser marjerin dan ditabur dengan sedikit tepung.
- Perap 3-4 hrs
- Bakar hingga masak, suhu oven 160`C selama 50 minit.
1 comment:
yang ni memang nak buat ari ni.my favorite lagipon dah lupa resepi ni.dulu pon dpt dari jo.memang power sedap............
Post a Comment