Thursday 22 November 2007

Chicken Nugget

nugget rz

bahan :
1500 g isi ayam
500 g hampas soya
2 batang celery
4 ulas bawang putih
garam & white pepper

coating :
cornflake - blend halus
telur

cara :
  • blend semua sampai hancur
  • shaped (letak minced ayam dalam cookies cutter & tekan2) celup dalam telur & coat
  • deep fry

7 comments:

MamaFaMi said...

Kalau macam ni, Ayamas dah hilang satu pelangganlah nampaknya!

kerusi2005 said...

order satu kotak. Fedex ke Malaysia erk.

jo ayee said...

ok la kerusi.... tapi makan atas meja tau

jo ayee said...

mama, 2-3 biji je yg jadi , yg lain gentel bulat2 je... heheh senang masuk dlm mulut.

Aidan's Mama & Papa said...

nak buat kan untuk aidan lah!!! pakai cornflakes rupanyaaaaa! terrer la jo ni!

Z

Mat Gebu said...

Jo...letak hampas soya yeaa....kalau hampas soya rumah mat ada bykkkk....boleh leer cuba nanti..geliga sungguh JO nie.. Gua caya sama lu lahh joooo!!!!!

jo ayee said...

Mat.jo pun ada lg half hampas yg buat air soya ..

Za..my kids pun suka..nak buat star shape..tp leceh sgt.sure u lagi rajin kalau rumit2 kan