Wednesday 25 June 2008

Karipap Simple

DSCF5311 copy

Bahan: 25 biji size kecil
4 cawan tepung
3/4 cawan minyak-panaskan
3/4 cawan air
1 sk garam

Cara:
masukkan minyak yg betul2 panas dalam tepung, kacau dgn folk, bila sejuk, kacau dgn cari sampai berderai. masukkan air. uli sampai rata sebati. bulat kecil2 sesuai utk size 1 biji karipap. bila dah siap. tutup dgn plastik tak nak kasi kering. menguna rolling pin, gelek , jgn terlalu nipis. masukkan inti, klim. goreng dengan api perlahan.

1 comment:

MamaFaMi said...

This is one kuih yang I just never get tired of eating tapi sikitlah punya malas nak buat! Cam no tu, tak balance kan? Hihihi...
p/s : Sorry dear, my blog tu memang tak leh tinggal komen, tak leh chat...hanya cuci mata je.. sebab tuan dia malas! Takut komen tak berjawab! Hanya kat fotopage je ma buka komen...tu pun kenkadang lambat jawab!