makes 15-20 keping roti
Bahan:
20 ekor udang - 120gm
1 keping chicken breast - 100gm
1/4 bawang besar
1 bawang putih
1 biji telur
3 hiris halia
2 sb minyak bijan
1/2 serbuk lada putih
garam secukupnya
bijan secukupnya
- satukan semua bahan kecuali biji bijan, kisar hingga jadi paste yg lembut
- sapu atas roti hingga rata. tekan roti yg disapu paste atas pinggan berisi bijan. buat sampai habis.
- goreng dlm minyak banyak yg sederhana panas.
JO...yg ni sedap kan, i pernah buat duluuuuuuu (masa tu tatau lagi pasal tenet2 nih)...tapi kami buat cuma letak udang saja, pastu roti potong ala2 jejari....nampak u buat mcm nak buat laa..
ReplyDeletekretipnyer k.jo! leh try nih! tk penah buat lagik! ehehehe
ReplyDeletexjatuh ke bijan tu msa goreng kak? cantik je sume mlekat tu..sure sedap!!
ReplyDeletemat, hana & nadwah:
ReplyDeletepaste tu tak habis pun..smalam jo goreng 4 kepign roti jer, utk berbuka. byk lagi paste tu lebih , jo simpan dlm freezer, nxt time nak makan, senang jer, cuma defrost paste tu. "WA", lekat elok je. tekan skit2 la..jatuh pun sikit2 jer..memang sedap...
jo...
ReplyDeleteyou blog is really a life saver...skrg ni kalau tak tau masak just go to your blog and surf for recipes... pagi tadi tried out the toast..my kids and norman really loves it..
thanx jo