Lapisan Hijau:
120 gm Mung Bean Starch
160 ml jus pandan
350 gm gula
2 sudu besar tepung beras (ratakan)
2 cawan santan (450ml)
1 tbs tepung jagung
1/4 tsp garam
120 gm Mung Bean Starch
160 ml jus pandan
350 gm gula
- campurkan semua bahan, masak atas api perlahan. kacau sampai berkilat & pekat. masukkan dalm bekas
2 sudu besar tepung beras (ratakan)
2 cawan santan (450ml)
1 tbs tepung jagung
1/4 tsp garam
- campurkan semua bahan, masak sekejap atas api sederhana
Salam Jo,nak tanye la mung bean starch tu Jo beli kat kedai mane yek...Klu resepi tepung pelita tu macam biasa yek guna tepung biasa jer kan...
ReplyDeleteintan..jo beli kat asiam market, dublin..aah..kalau tepung pelita guna tepung beras
ReplyDelete