Sunday 13 July 2008

Chicken Thai Green Curry

DSCF5521 copy

Bahan:
500gm ayam-potong kecil
2 sb mae ploy green curry paste
1 tin, 400ml santan
rebung
1 cwn air
2 helai daun limau purut
1 genggam basil
1 asam keping
1 sk kunyit
garam secukupnya

Cara:
masukkan curry paste, air, daun limau purut, asam keping, kunyit ke dlm periuk. didihkan. masukkan ayam. masak 5min. masukkan santan, kunyit, dan garam secukupnya. biarkan mendidih sambil dikacau. masukkan rebung, basil. masak hinggan ayam masak & rasa.




1 comment:

  1. Aiyyoooo...terbau-bau sampai ke sini la Jo. Sesetengah orang tak suka bau rebung ni esp yg non-cooked lagi. Tapi Krinn tibai jer..heh heh..sedap! sedap!
    Pie kat bawah tu pun menggoda jiwa raga..dah lama tak menge"pie"...tengoklah tiga empat hari lagi kot, nafsu nak makan tu meluap-luap..boleh lah menge'pie'... good day !!

    ReplyDelete