Bahan:
- 1 bungkus kue tiaw
- 1 senduk oyster sos
- 1 senduk cili sos
- 2 senduk kicap
- 5 ulas bawang putih-ketuk2
- 1 bawang besar-potong nipis
- 1 sudukecil gula
- 1 sudukecil serbuk lada putih
- 1/2 cwn ayam
- 1/2 cwn udang/kerang
- 2 biji cili merah-potong nipis
- sawi
- taugeh
- garam secukupnya
- 1 sendok minyak-utk menumis
- panaskan minyak.tumis bawang besar&bawang putih.masukkan ayam. osyter sos, kicap,sos cili, serbuk lada putih gula & garam.
- masukkan kerang, sawi taugeh & keuw tiau. rasa
eheh.. cam janji..janji laks.. kita pos kuew tiaw kungfu.. awak post kuew tiaw goreng <^~^> . Guna keuw tiaw buatan sendiri ker Jo?
ReplyDeleteJo..dapat kuetiaw basah ke yg kering.. Kat tempat akak ni langsung tak sedap kuetiaw dia sbb yg jenis kering... klu dpt yg basah... mesti sodap, kan?
ReplyDeleteJo guna kuew tiaw kering Kak Pah.. yerla..klu yg bsah mesti best..emmm
ReplyDeleteSiti..buatan sendiri..klu siti nk tau baru sekali dulu jer jo buat..assistant tak rajin..hehe
ReplyDelete